Sökoptimering

Sökoptimeringsfälten används på produkter, kategorier och sidor när du har en webbutik.

Fält

Samtliga fält hittar du under panelen Sökoptimering. Beroende på funktion i webbutiken, används dessa standardfält:

undefined

Titel
Titel taggen på en sida är den som visas i fliken på din webbläsare. En titel ska både vara tydlig för besökaren och innehållsrik för sökmotorerna. Den ska innehålla en kort beskrivning av sidans innehåll där besökare/sökmotor kan relatera till innehållet. En titel bör inte vara längre än 65 tecken inklusive blanksteg. Tänk på att ha unika titlar för alla sidor.

URL
URL länken är den väg din besökare använder sig av när den ska komma till din webshop. Här är det viktigt att hålla relevans och läsbarhet. Nedan ser du ett klassiskt exempel på hur en länk som inte är SEO-anpassad kan se ut: 

http://www.hcbs.se/page?id=45678

Att förstå vart denna länk leder till är oläsbart för både besökare och sökmotorer, innehållet i länken ska vara relaterat till innehållet på sidan. Nedan ser du hur det skulle se ut om sidan innehåll kontaktuppgifter för vårt företag:

http://www.hcbs.se/kontakta-oss

Tänk på att inte använda tecken så som ?, !, & eller ä, å, ö. Separera ord med "-" och sidor med "/" , inte specialtecken eller mellanrum.

Tidigare url
Fältet för tidigare url används om du någon gång byter url. För att besökare inte skall komma till en fel-sida på din webbutik skickas de istället till den nya urlen och därmed rätt sida. Tänk på att inte ta med domännamnet i fältet, utan endast själva urlen (se i bild ovan).

För att lägga till flera tidigare url:er lägger du till fältet igen i panelen Lägg till fält.

Meta Description (Beskrivning)
SEO Beskrivningen som också är känd för Meta Description innehåller en kort beskrivning av sidans innehåll. Finns en SEO beskrivning så syns denna i sökresultaten och Google markerad de relaterade sökorden i din sökning. Beskrivningen används som sökmarknadsföring där den drar läsare från resultaten till din webshop. Beskrivningen bör inte innehålla mer än 160 tecken.

Meta Keywords (Nyckelord)
SEO Nyckelord även kallad Meta Keywords används för just nyckelord och för att hitta specifika ord relaterade till din sida.

Hittar du inte fälten på produkten, kategorin eller den statiska sidan? Klicka på panelen Lägg till fält och leta efter rubriken Sökoptimering! Här kan du lägga till fälten.


Vill du ha hjälp med sökoptimering?

Vi erbjuder en On Page-analys som syftar till att skriftligt fastslå vad som kan förändras och/eller korrigeras för att förbättra er webbsidas SEO. SEO är mycket viktigt för en webbsidas framgång men att hitta de faktorer som hjälper sökmotorers algoritmer att rangordna i ert intresse kan va svårt, således erbjuder vi att göra det åt er och hjälper er webbsajt att nå toppen!

Kontakta oss för mer info!