Kom igång

Introduktion

Innan du börjar jobba med din HC Webshop vill vi visa dig fördelarna med vår Webshop, vilka funktioner som finns i HC Webshop och vad som är bra att veta innan du kör igång.

HC Webshop arbetar bäst med HC Order, du administrerar genom HC Order och gör alla uppdateringar gällande kategorier, produkter och texter direkt i ordersystemet.

Våra webshopar ser alltid olika ut. När du blev kund hos oss valde du ett designpaket, vi har idag 3 stycken mallar och även en skräddarsydd. I denna guide visar vi bara de vanligaste funktionerna vi har och information då utseende och plats kan variera beroende på mall. 

Tillgänglig vart kunden än befinner sig

En stor fördel med HC Webshop är att dina kunder kan enkelt genomföra ett köp på vilken enhet som helst. Med en laptop, surfplatta eller en smartphone så anpassar sig webshopen efter dess skärmstorlek.

Funktioner

Filtreringar

Har du många produkter i en och samma kategori kan det bli rörigt för kunden. Underlätta med en enkel sortering där man kan sortera efter pris, senast inkommet, namn och popularitet. Underlätta för kunden med möjlighet till antal produkter per sida.

Med hjälp av vår prisfiltrering kan dina kunder sortera fram produkter baserat på vald prisskala.*

* Gäller designpaket Large och uppåt. 

Sök

Med en bra sökfunktion blir det lättare för dina kunder att hitta vad de letar efter. 

Inloggningar

undefined

Med inloggningsfunktionen kan du använda samma webshop till både återförsäljare och slutkunder. Med unika användarnamn och lösenord kan dina kunder logga in och se produkterna med egna priser. Du väljer själv om standardpriset ska gälla för alla eller en specifik kund.

Bildspel

Du kan själv skapa egna bildspel som hjälper dig att lyfta fram produkter, erbjudanden eller vanlig reklam. Du kan använda bildspel på startsidan, på din webshop, på statiska sidor och i kategorier. 

Nyhetsbrev

undefined

Aktivera nyhetsbrev med Sendgrid, Paloma eller MailChimp för att nå ut till dina kunder. Vi kan hjälpa dig med uppstart mot avgift. Du hittar vanligtvis anmälan för nyhetsbrev i sidomenyn, sidfoten eller på en statisk sida.

Google Analytics & Sökoptimering (SEO)

Vi kan koppla Google Analytics till din webshop så att du kan hålla koll på dina besökare. Skicka din spårningskod till oss så lägger vi in det på din webshop.

Du kan redan i HC Order förbättra sökresultat och försäljning på webben med hjälp av sökoptimering. Du kan även koppla webshopen till Google Merchant.

Kassa

Vi har kopplingar till olika kassor och betallösningar:

  • Klarna
  • Paypal
  • Skrill
  • Sisow