Skapa ny order

Du som säljare kan skapa en order direkt HC Order. Du hittar alla ordrar under Order > Visa ordrar i huvudnavigeringen. Där hanterar du dina ordrar.


Navigera till den kund du vill skapa en ny order på.

Klicka på Ordrar > Ny order. Din nya order aktiveras automatiskt när du skapar den. Klicka på Visa aktiv order eller klicka på ! knappen för att gå in på ordern.

Du kommer nu till den nya ordern.

Ny order

undefined

Under Orderdetaljer hittar du uppgifter om själva ordern och vem ordern är till.

Kund
Beställaren av ordern. Byt kund genom att skriva den nya kundens namn i rutan.

Orderreferens
Orderns namn.

Er referens
Kundens referens för ordern. Denna väljs ur Kundens kontaktpersoner. Lägg till en ny genom att klicka på personikonen.

Vår referens
Personen som skapade ordern. Oftast den ansvarige säljare som genomför beställningen.

Orderstatus
Orderns befintliga status.

Åtgärder
Genomför en åtgärd för ordern. Kom ihåg att vissa åtgärder kan vara låsande. 

 

Lägg till produkter via order

undefined

Under fliken Orderrader lägger du till produkter. Klicka på sökrutan och skriv produktnamn eller produktbeskrivning för att hitta dina produkter. Klicka på pluset för att lägga till produkten i ordern.

Du kan även efter att du aktiverat ordern bläddra i Produkter istället för att söka efter produkter i sökfältet. 

Lägg till produkter via produktkatalogen

undefined

Klicka på Produkter i huvudnavigationen. Du kan redan i produktlistningen snabbt lägga till produkter i din order. Klicka på plusknappen bredvid produkten för att lägga till en i taget, för att lägga till fem klicka på +5 knappen.

undefined

Du kan även lägga till produkten inne i produktdetaljer. Klicka på Pluset i den blå navigationen.

undefined

Du kommer nu se orderns produkter i HC Orders varukorg som du hittar på startsidan. Här visas din aktiva order. Här ser du ordernamnet på din nyskapade order, antal produkter och totalsumma. Klicka på Order för att komma till orderdetaljerna.

Lägg till varianter - Variantmatris

Ska du göra ett större köp direkt i HC Order med olika varianter och stora volymer kan du använda dig av variantmatrisen. Detta underlättar för dig som säljer till återförsäljare.

undefined

Klicka på Alla Produkter i den blå navigeringen. Välj Ej Varianter i dropdownen som visas. Du kommer nu bara se huvudprodukter i mittenlistningen. Klicka på plustecknet bredvid den produkt vars varianter du till lägga till i ordern.

undefined

Du kommer nu få upp variantmatrisen för din huvudprodukt. I den blå navigationen hittar du produkten, Spara och länk till huvudproduktens produktdetaljer. I den första kolumnen ser du alla tillgängliga varianter. Här kan du manuellt fylla i antalet på varianterna som ska med i beställningen.

undefined

I kolumnen bredvid hittar du inmatningsmetod. Manuell inmatning är förinställt. Vill du ändra hela antalet på en produkt väljer du Sätt till, välj antal och klicka sedan på sifferrutan under varianten för att ersätta antalet med det tidigare. För att öka ett antal med ett visst antal väljer du Öka antal med och väljer antal. Klicka sedan på sifferrutan under respektive variant så kommer antalet att öka med det valda antalet.

undefined

I den tredje kolumnen har du alla tillgängliga varianter för produkten. Här ser du produktinformation så som pris, namn, produktnummer och du kan här lägga till en produkt eller fem i taget. Du hittar även lagerbehållning.

Klicka på Spara när du är klar med ordern.